Džina Roulands neumorna i u 84. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džina Roulands neumorna i u 84. godini

Iako je zagazila u devetu deceniju, Džina Roulands, koju starija publika najviše pamti po ulozi u trileru "Glorija", a mlađa po srceparajućoj melodrami "Beležnica", i dalje neumorno glumi, a u svom najnovijem filmu čak i pleše - sving, tango, salsu, valcer, ča-ča-ča, savremeni ples...

Glumac "ima priliku da proživi 100 života, a ne samo svoj", kazala je 84-godišnja glumica u intervjuu za Los Anđeles tajms. "Pouzdano znam da ću jednog dana umreti, kao što znam i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam odigrala nekoliko sjajnih uloga", navela je ona uz osmeh.

Roulandsova je dva puta nominovana za Oskara, oba puta za uloge u filmovima koje je režirao njen suprug, Džon Kasavetes: za klasik "Žena pod uticajem" iz 1974. i krimi dramu "Glorija" iz 1980.

Takođe ima četiri Emi nagrade i dva Zlatna globusa, a 15. januara će joj Udruženje filmskih kritičara Los Anđelesa uručiti nagradu za životno delo.

Nedavno je ostavila i otiske svojih ruku i stopala u cementu na Holivud bulevaru.

U komediji-drami "Six Dance Lessons in Six Weeks", Roulands igra Lili, vremešnu udovicu, koja uči da pleše uz gej instruktora, s kojim na početku ima nategnute odnose, da bi se na kraju sprijateljila s njim.

"Ona jednostavno odbija da se preda i bude tužna. Zna da joj je ostalo još samo nekoliko godina života pa je zato odlučila da nauči da pleše, veštinu koju je njen pokojni muž, sveštenik, smatrao nedostojnom", objasnila je glumica govoreći o svojoj najnovijoj ulozi.

Osvrćući se na pet decenija dugu karijeru, Roulands je rekla da joj je svaka odigrana uloga pomogla da proširi horizonte, da razume stvari koje su joj dotad bile nepoznate.

Upitana koji bi savet dala mladim kolegama, glumica se prisetila reči Kasavetesa kada ga je prilikom snimanja "Žene pod uticajem" zamolila da joj pomogne da razume prvu scenu u filmu: "Džina, napisao sam scenario imajući tebe u vidu za ovu ulogu. Ti si ga pročitala i pristala, sada to lepo odglumi!"

"To je najbolji savet koji sam ikada dobila", navela je ona i dodala: "kada uloga postane tvoja, onda je zaista tvoja, srasteš s njom i izgrađuješ lik kroz svoja osećanja i misli".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Džina Roulands neumorna i u 84. godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014

Iako je zagazila u devetu deceniju, Džina Roulands, koju starija publika najviše pamti po ulozi u trileru "Glorija", a mlađa po srceparajućoj melodrami "Beležnica", i dalje neumorno glumi, a u svom najnovijem filmu čak i pleše - sving, tango, salsu, valcer, ča-ča-ča, savremeni ples....Glumac...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.