Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženkinsova ne kupuje Sarajevo

Sanela Dženkins, uspješna poduzetnica, vlasnica brenda napitaka neuro i osnivačica Fondacije "Sanela Diana Jenkins", demantirala je da je jedan od potencijalnih kupaca Fudbalskog kluba Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone, sa lošim rezultatima. Trenutno šesto mjesto na tabeli daleko je od očekivnja navijača koji već duže vrijeme traže ostavke Uprave. U posljednje vrijeme sve se više spekuliše da će koševska vlada podnijeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ostavke, a ono što je dodatno zabrinulo armiju "bordo" navijača jeste izjava predsjednika Edisa Kusturice, koji je odgovarajući na pitanja navijača kazao da usvojeni budžet u junu 2016. nije ispoštovan kako je dogovoreno od strane predstavnika investitora. Nakon toga pojedini mediji su objavili da većinski vlasnik Sarajeva, malezijski milijarder Vinsent Tan namjerava prodati svoj udio u klubu.

Na "Koševu" se još nisu zvanično očitovali povodom novonastale situacije, ali zato se oglasila Sanela Dženkins, poslovna žena koja je povezivana kao mogući potencijalni kupac koševskog premijerligaša. Ona je putem fudbalske mreže footgoll.com negirala eventualnu kupovinu ili ulaganje u FK Sarajevo.

"Odmah nakon investiranja Tana u FK Sarajevo, prije dvije godine, bilo je ideja da budem jedan od suvlasnika kluba, međutim razgovori koji su tada pokrenuti nisu došli do te faze da bi se moj ulazak u Sarajevo i desio. Nakon osvajanja titule, klub u tom momentu nije imao u planu dovođenje drugih investitora, a bilo je nekih inicijativa i ovog ljeta kad sam boravila u BiH, međutim kupovina se nije desila niti smo došli do tog nivoa detalja. Vjerujem da će se naći najbolje rješenje", poručila je Dženkinsova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.