Džaferi iz albanske partije DUI kandidat za novog predsednika parlamenta u Makedoniji

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferi iz albanske partije DUI kandidat za novog predsednika parlamenta u Makedoniji

Procedura izbora Džaferija za predsednika parlamenta trebalo bi da počne u ponedeljak

Talat Džaferi iz albanske partije DUI biće kandidat parlamentarne većine za novog predsednika makedonskog parlamenta, izjavio je portparol te stranke Bujar Osmani.

Procedura izbora Džaferija za predsednika parlamenta trebalo bi, kako se očekuje, da počne u ponedeljak, rekao je Osmani za TV21.

Talat Xhaferi nominated for #Macedonia Parliament Speaker: DUI spokesman >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - https://t.co/ukqWmYim7b

— Macedonian News (@MIA_NEWS_en) March 24, 2017

On je naveo da je Džaferi dugogodišnji poslanik koji je bio i ministar odbrane.

- Verujemo da će Džaferi efikasno obavljati dužnost predsednika parlamenta u vremenu dubokih podela u parlamentu. Ovo (imenovanje) jedno je od obećanja DUI - a to je da jednu od tri vodeće pozicije u državi zauzima Albanac - rekao je Osmani, prenosi MIA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.