Dvogodišnje dete upalo u šaht

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2015, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvogodišnje dete upalo u šaht

KRALjEVO - Vraćajući se u utorak uveče iz prodavnice sa svojim dedom, dvogodišnji Tihon Boženko upao je u otvoreni šaht u Karađorđevoj ulici u kraljevačkom naselju Stara čaršija, nedaleko od kuće u kojoj stanuje. Iako je pao u rupu duboku više od jednog metra napunjenu vodom i muljem, mališan je, srećom, prošao bez povreda. - Na šahtu je stajao poklopac koji nije zavaren i Tihon je bukvalno propao u rupu. Samo mu je glavica virila iz vode. Iako uplašen, uspeo je da dozove svog dedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << koji je u prvi mah pomislio da je dečak otrčao prema kući. Samo spletom srećnih okolnosti Tihon nije nastradao jer je mogao i metalni poklopac da ga udari u glavu, ali je posle svega što se desilo postao ćutljiv i manje jede nego pre incidenta - priča dečakova majka Ana Petrović. Prema njenim, ali i rečima zaposlenih u obližnjoj prodavnici, meštani ovog naselja, nedaleko od centra grada, su već nekoliko puta upozoravali komunalne gradske službe na opasnost koja preti zbog otvorenog šahta. - Reagovali su tek pošto je dečak upao unutra, a na ranije prijave svi su odgovarali da nisu nadležni. Komunalni policajci su posle incidenta došli i trakom ogradili šaht. Pa, zar treba neko da nastrada da bi se nešto preduzelo - pita se Tihonova majka Ana, dodajući da razmišlja i da podnese tužbu protiv Gradske uprave. PRVA PRIJAVA U KOMUNALNOJ policiji kažu da još nisu utvrdili kojoj firmi pripada šaht jer su iz JKP "Vodovod" dobili odgovor da to nije njihov kanalizacioni otvor. Komunalci dodaju i je ovo prva prijava koju su dobili od građana za neobezbeđeni šaht u Karađorđevoj ulici i da tragaju za firmom koja je zadužena za njega.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kraljevo: Dvogodišnjak upao u šaht pun vode i mulja

Izvor: Šumadija Press, 29.Avg.2015

Dvogodišnji dečak upao je u neobezbeđen šaht pun vode i mulja, nedaleko od centra grada, ali je, srećom, spašen...Vraćajući se u utorak uveče iz prodavnice sa svojim dedom, dvogodišnji Tihon Boženko upao je u otvoreni šaht u Karađorđevoj ulici u kraljevačkom naselju Stara čaršija, nedaleko...

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.