Dvanaest devojčica i osam dečaka: Ovo su deca-žrtve masakra u osnovnoj školi

Izvor: Blic, 16.Dec.2012, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvanaest devojčica i osam dečaka: Ovo su deca-žrtve masakra u osnovnoj školi

Policija je sinoć saopštila imena 26 osoba ubijenih u masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u američkoj državi Konektiket, u petak. Među njima je bilo 12 devojčica i 8 dečaka uzrasta od 6 i 7 godina.

Kako je preneo Rojters, jedna od ubijenih devojčica je pre četiri dana proslavila sedmi rođendan.

- Ubijeno je i šest odraslih ženskih osoba - saopštio je načelnik medicinskih istraživanja u Konektiketu Ejč Vejn Karver.

Ubijene su imale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << između 27 i 56 godina.

Karver, koji je nadzirao autopsije svih žrtava a mnoge od njih i sam izvršio, rekao je da je to bilo "najgore što je ikad video". Prema njegovim rečima, žrtve su upucane nekoliko puta iz poluautomatskog oružja, a neki od đaka su ubijeni sa male razdaljine, preneo je AP. Neki od mališana su pogođeni sa čak 11 hitaca iz vatrenog oružja.

Prema izjavama svedoka, ubica Adam Lanca (20) nije rekao ni reč dok je pucao u decu. Vlasti su saopštile da se napadač ubio a Karver je najavio da će autopsija njegovog i tela njegove majke, učiteljice u istoj školi, biti izvršena danas.

U masakru je život izgubilo 28 ljudi, a na spisku žrtava nije ime napadača, niti njegove majke.

Policija je ranije rekla da je prikupila "neke vrlo dobre dokaze" o motivima ubice, što će pomoći da se stekne kompletan uvid kako je i zašto izvršio stravičan zločin. Prema policijskim saznanjima, i majka ubice, Nensi Lanca, bila je strastveni kolekcionar oružja i imala je pištolje koje obično koristi policija, kao i vojničku pušku "bušmaster M4".

Prema izjavama policajaca upoznatih sa istragom, veruje se da je Adam patio od poremećaja ličnosti. Njegov stariji brat, 24-godišnji Rajan, rekao je policiji da nije bio u kontaktu sa Adamom od 2010. godine.

Povezane vesti: Uhapšen učenik zbog planiranja napada u srednjoj školi u Oklahomi Policija pronašla čvrste dokaze za motiv masakra u školi u Konektikatu Nesebično žrtvovale život da bi zaštitile decu u masakru Masakr u školi u Konektikatu: Sin učiteljice ubio 20 dece, šestoro odraslih i sebe Identifikovani ubica i žrtve napada u Vajomingu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo su deca stradala u masakru u osnovnoj školi

Izvor: Kurir, 16.Dec.2012

Među stradalima je bilo 12 devojčica i osam dečaka uzrasta od šest i sedam godina, a jedna od ubijenih devojčica pre četiri dana proslavila je sedmi rođendan..Policija je sinoć saopštila imena 26 osoba ubijenih u masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u američkoj državi Konektiket,...

Nastavak na Kurir...

FOTO, VIDEO: Ovo su deca pobijena u Njutaunu

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2012

Policija je sinoć saopštila imena 26 osoba ubijenih u masakru u osnovnoj školi "Sendi Huk" u Njutaunu u američkoj državi Konektiket, među kojima je bilo 12 devojčica i osam dečaka uzrasta od šest i sedam godina.

Nastavak na Radio 021...

Masakr menja zakon o oružju

Izvor: Danas, 16.Dec.2012

Zagovornici uvođenja strožije kontrole posedovanja oružja uvereni su da će nakon najnovijeg masakra u osnovnoj školi „Sendi Huk“ u Njutaunu u američkoj državi Konektikat, kada je ubijeno dvadesetoro dece i šestoro odraslih, biti postignuto ono što do sada nije, a bilo je više sličnih krvoprolića...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.