Duraković na referendumskoj kafi u Srebrenici / FOTO

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duraković na "referendumskoj kafi" u Srebrenici / FOTO

Srebrenica -- Dok građani srpske nacionalnosti u Srebrenici glasaju na referendumu o danu RS, Bošnjaci su se okupili i organizovali "referendumsku kafu", javlja Klix.ba.

Njihov predstavnik danas je bio načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković koji je napisao da Bošnjaci u Srebrenici danas pričaju o referendumu, ali onom 2. oktobra, aludirajući na Lokalne izbore koji će se održati naredne nedelje.

Prema njegovim rečima, oni žele da pošalju poruku da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << današnji dan kao svaki drugi i da nema poseban značaj, navodi "Klix".

"U Srebrenici je danas jedan obični, miran dan. Mislimo da je rič o anketi, a ne o takozvanom referendumu o Danu RS-a. Današnjim okupljanjem koje smo nazvali 'referendumska kafa' želimo pokazati da niko nema razloga za strah", poručili su građani.

U Republici Srpskoj se danas održava referendum na kojem se građani izjašnjavaju da li podržavaju da se 9. januar proslavlja kao Dan republike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.