Duguje 11 plata radnicima, a sponzoriše pevačice

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duguje 11 plata radnicima, a sponzoriše pevačice

Vlasnik “Farmakoma” Miroslav Bogićević, koji radnicima duguje četiri miliona evra, platio je 50.000 evra reklamu na koncertu Cece Ražnatović.

Ova neobična poslovna odluka fakturisana je 17. juna prošle godine u vreme kada je Bogićević državi za poreze dugovao osam miliona evra. Zbog devet neisplaćenih zarada i nepovezanog staža, tada su radnici Bogićevićeve “Zajače” blokirali put Loznica - Šabac. Štrajkovali su i radnici njegove Fabrike akumulatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Somboru, a naplatu dugova od “Farmakoma” tražili su i proizvođači mleka iz Mačvanskog okruga.

Izvor “Blica” kaže da je Bogićević platio reklamu na Cecinom koncertu u vreme kada ukupno 3.500 njegovih radnika nije redovno primalo plate.

Tačno 50.000 evra za reklamu “Farmakoma” isplaćeno je preko firme “MB ritejl grupa” koju je Bogićević osnovao u novembru 2010.

Računi Koncerna “Farmakom” zamrznuti su od 16. aprila 2013, a dug je dostigao 80 miliona evra. Fabrika akumulatora Sombor duguje 40 miliona, Mlekara Šabac 30, Industrijski kombinat Guča deset miliona... Miroslav Bogićević juče nije bio dostupan za komentar, ali nam je nedavno potvrdio da bankama duguje oko 250 miliona evra, dobavljačima 50 miliona, a zaposlenima za 11 plata četiri miliona evra. Nezvanično se procenjuje da je dug njegovih 13 kompanija dostigao pola milijarde evra.

Maričić dao otkaz

Ivan Maričić, bivši rukovodilac Srpske banke, prestao je da radi za Miroslava Bogićevića. Maričić je okončao funkciju savetnika u “Farmakomu” samo dan nakon saznanja “Blica” o njegovom angažovanju u ovom šabačkoj firmi. U junu 2013. “Farmakom” se nalazio među 22 najveća dužnika koje je ova banka kreditirala sa 70 miliona evra. Kredite u ovoj državnoj banci Bogićević je garantovao jalovinom iz rudnika.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ceca

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako prebijaju dug RTB Bor i Farmakom

Izvor: MC Bor, 24.Apr.2014, 11:05

Bor, Beograd, 24. april. Saradnja Bogićevića i Spaskovskog. Izvor: Blic, 24. april. Zoran Spaskovski, brat generalnog direktora RTB ,,Bor“, zaposlen je u „Farmakomu“ Miroslava Bogićevića, saznaje ,,Blic“.. Spaskovski se Bogićevićevoj firmi koji je RTB “Bor” prošle godine dugovala 7,2...

Nastavak na MC Bor...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.