Dugalić otvara Sterijino pozorje

Izvor: Blic, 25.Apr.2014, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugalić otvara Sterijino pozorje

Poznati glumac biće i član žirija koji će odlučivati o nagradama. U žiriju su još Ljuboslav Majera, Anđelka Nikolić, Slobodan Tišma i Boban Jeftić.

Najznačajniji pozorišni festival u Srbiji, Sterijino pozorje, 26. maja će svečanom besedom otvoriti poznati glumac Nebojša Dugalić.

On će biti i član žirija koji će odlučivati o dodeli Sterijinih nagrada. Predsednik žirija biće reditelj Ljuboslav Majera, a ostali članovi će biti rediteljka Anđelka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikolić, pisac i konceptualni umetnik Slobodan Tišma, te pozorišni i filmski kritičar Boban Jeftić.

- Svake godine pažljivo biramo kompetentne ljude, koji su udaljeni od mogućeg sukoba interesa. U opticaju je bilo 15 imena - rekao je juče Miroslav Radonjić, pomoćnik direktora Sterijinog pozorja za izvršne poslove.

Potraga za selektorom

Direkcija Sterijinog pozorja počela je razgovore i s potencijalnim selektorom 60. Sterijinog pozorja.

- S obzirom na to da je Igoru Bojoviću istekao mandat, pokrenut je izbor za novog selektora, a njegovo ime biće poznato najviše za tri meseca - rekao je Selimir Radulović, direktor Pozorja.

Okrugli sto kritike, koji se tradicionalno održava dan nakon izvođenja predstave, vodiće kritičarka Ana Tasić i dramaturg Svetislav Jovanov.

Selimir Radulović, direktor Pozorja, rekao je da je grad Novi Sad izdvojio 19 miliona dinara, a AP Vojvodina i Ministarstvo kulture po 4,5 miliona dinara.

- Ne očekujem finansijske trzavice iako je planirano nešto više novca nego prošle godine - kazao je Radulović. U takmičarskoj selekciji, od 26. maja do 3. juna biće odigrano 10 predstava i još tri u selekciji „Krugovi“. I ove godine biće organizovano Pozorje mladih, kao i drugi prateći programi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.