Državno tužilaštvo zatražilo pritvor zbog smrti 71 osobe u Austriji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državno tužilaštvo zatražilo pritvor zbog smrti 71 osobe u Austriji

Četiri osobe osumnjičene za smrt 71 izbjeglice, koji su otkriveni u četvrtak u napuštenom kamionu na autocesti u Austriji, dovedene su u subotu na sud u Kečskemetu u Mađarskoj gdje će biti ispitani, javila je agencije France presse.

Osumnjičeni, trojica Bugara i jedan Afganistanac, stigli su u zgradu suda u Kečcskemetu, 90 km južno od Budimpešte.

Mađarsko državno tužilaštvo zatražilo je da budu zadržani u pritvoru najmanje mjesec dana, zbog prirode zločina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i smrti usljed trgovine ljudima te zbog bavljenja kriminalnom radnjama.

Prema prvim saznanjima u istrazi 71 smrtno stradali, od kojih su 59 muškarci, 8 žena i 4 djece, vjerojatno su Sirijci koji su se ugušili u kamionu ostavljenom na zaustavnom traku na autocesti u istočnom dijelu Austrije, blizu Mađarske.

Četvoricu osumnjičenih se tereti za pomaganje bugarsko-mađarskoj bandi koja se bavi trgovinom ljudima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.