Državna lutrija: Izvlačenje apsolutno regularno

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državna lutrija: Izvlačenje apsolutno regularno

Javno izvlačenje brojeva u igri na sreću LOTO bilo je apsolutno regularno, izjavio je danas direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović, navodeći da se dogodila greška u grafici koja ne utiče na ispravnost izvlačenja brojeva.

Vulović je na konferenciji za novinare rekao da su regularnost izvlačenja potvrdile i komisija na samom izvlačenju i centralna komisija za utvrđivanje dobitaka, ističući da ne postoji nijedan razlog za sumnju niti postoji mehanizam da se >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << utiče na ishod izvlačenja.

"Postupak izvlačenja je bio apsolutno regularan", rekao je Vulović navodeći da je nemoguće uticati na ishod izvlačenja.

Predsednik komisije koja je bila na izvlačenju Ljubomir Škorić rekao je da sinoć nije bilo razloga da se izvlačenje prekine.

Odgovarajući na pitanje kako je moguće da se broj 21 prikaže na ekranu 30 sekundi pre nego što je stvarno izvučen, Škorić je rekao da je to greška čoveka koji je unosio brojeve u grafici i posledica ljudskog faktora, kao i da su takvi zakoni verovatnoće.

Grafika je dovela do konfuzije, rekao je Škorić i naveo da se samo izvlačenje odnosi na rad bubnja i izlaska loptica iz njega i da grafička obrada ne utiče na izvlačenje koje može da se obavi i bez nje, kao ni na regularnost.

"Ja sinoć nisam imao razloga da reagujem, jer je sve bilo regularno. Vama je čudno, ja vas potpuno razumem", rekao je Škorić odgovarajući na više puta postavljeno novinarsko pitanje zašto komisija nije reagovala i kako je moguće da se broj 21 prikaže na ekranu pre nego što je stvarno izvučen.

On je dodao da bi bilo neregularno da je prekinuo sinoćno izvlačenje i da grafička obrada nikako ne može da utiče na regularnost.

Direktor Državne lutrije Aleksandar Vulović rekao je da se softver za izvlačenje primenjuje već deset godina, da je deo nabavljen iz Hrvatske, a da se sad razvija novi u saradnji sa Vojno tehničkim institutom.

Upitan da li će da podnese ostavku ako nadležni organi utvrde da je bilo nameštanje, Vulović je rekao da je to najmanji problem.

"Sačekajte, sve će doći na svoje", rekao je Vulović, navodeći da će u Državnoj lutriji biti sproveden postupak utvrđivanja greške i sankcionisanje ako je bilo kršenja procedure.

Upitan o izjavi premijera Aleksandra Vučića da je stanje u Državnoj lutriji Srbije i dalje katastrofalno, Vulović je rekao da on ne može ništa da poručuje premijeru, navodeći da je to preduzeće u prvom kvartalu imalo dobit 22 miliona dinara, a u drugom kvartalu 26 miliona.

Vulović kaže da je Vlada Srbije osnivač Državne lutrije i da će to preduzeće poštovati sve vladine odluke.

On je rekao da je danas za 1,5 odsto veća uplata za LOTO, ističući da građani imaju i treba da imaju poverenje u Državnu lutriju Srbije.

To preduzeće, rekao je Vulović, stoji na raspologanju za sve informacije, navodeći da će poluinformacije i dezinformacije s vremenom dobiti pravi oblik.

Odgovarajući na pitanje o privatizaciji tog preduzeća, Vulović je rekao da će preduzeće poštovati sve odluke vlade na tu temu, a na pitanje da li treba privatizovati Državnu lutriju kaže da će vreme pokazati.

Tokom jučerašnjeg izvlačenja LOTO brojeva peti broj kombinacije najpre se pojavio na ekranu, a tek onda je kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Nakon naizgled regularnog izvlačenja prva tri broja - 4, 33, 12, na red je došao i četvrti broj, odnosno iz bubnja je izvučena četvrta kuglica sa brojem 27, ali se na ekranu najpre pojavio broj 21, a odmah potom 27 kao peti broj.

Na ekranu je, takođe, bio prikazan i broj dobitnika iako peta kuglica zvanično još nije bila izvučena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.