Država traži rešenje za nestale bebe

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država traži rešenje za nestale bebe

Srbija traži efikasne mehanizme za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava povodom slučaja nestalih beba.

Država traži efikasan mehanizam za sprovođenje presudeu slučaju nestalih beba

 

Zvaničnici srpske Vlade izjavili su u petak da Srbija ulaže velike napore da se pronađe efikasan mehanizam za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava povodom slučajeva "nestalih beba", ali da je pomoć Saveta Evrope i njegovih eksperata od velikog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << značaja za pronalaženje sveobuhvatnog rešenja.

 

Ministar pravde Nikola Selaković, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović  su razgovarali sa evropskim i srpskim zvaničnicima i predstavnicima pravosuđa o pronalaženju efikasnog mehanizma za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava "Zorice Jovanović protiv Srbije" povodom slučajeva "nestalih beba".

 

Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, na sastanku su učestvovali predstavnik Odeljenja za izvršavanje presuda Evropskog suda za ljudska prava  pri Komitetu ministara Saveta Evrope Katarina Nedeljković, kao i sa eskpert Saveta Evrope Gregor Virant.

 

Sastanku je prisustvovala i Zagorka Dolovac, republički javni tužilac, kao i drugi predstavnici ministarstava pravde, zdravlja i unutrašnjih poslova.

 

Predstavnica Saveta Evrope Katarina Nedeljković je istakla da će Savet Evrope staviti Srbiji na raspolaganje tehničku pomoć koja joj je neophodna u preduzimanju određenih koraka u rešavanju ovog problema.

 

Gregor Virant je ukazao da time što je današnji sastanak održan na najvišem nivou, pokazuje jaku političku volju države da se ovaj problem reši i iskazao spremnost da Srbiji pruži svu neophodnu ekspertsku pomoć kako bi se ovaj problem rešio na zadovoljavajući način.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.