Država podseća kada nam ističu dokumenta

Izvor: Večernje novosti, 13.Mar.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država podseća kada nam ističu dokumenta

Do kraja meseca se uvodi nova usluga na portalu e-uprave. Na elektronskom servisu uskoro i platne kartice DO kraja marta biće uveden elektronski podsetnik na portalu e-Uprave koji će građane podsećati kada im ističu dokumenta. Oni će tako moći preko portala da se prijave kako bi bili "opomenuti" kada im ističu lična karta, pasoš, saobraćajna dozvola ili registracija. Prema rečima Ane Brnabić, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, elektronski servis neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << biti potpun dok se ne završe matične knjige i plaćanje platnim karticama preko portala e-Uprave. - Više od 270.000 građana elektronskim putem se prijavilo za dobijanje zdravstvene kartice, a zbog velikog broja prijavljenih postoje zakašnjenja, koja će uskoro biti rešena - rekla je ministarka. - Ova godina je fokusirana na obrazovanje za IT sektor, a veliki zadatak je uvođenje IT predmeta od petog razreda osnovne škole. Brnabićeva je naglasila da će biti povećane kvote za upis na tehničke fakultete, kao i na one koji su indirektno povezane sa IT sektorom. Ministarka najavljuje i uvođenje usluge e-inspektor. To znači da će umesto pred šalterima i uz pomoć komplikovanih procedura i gomile obrazaca, građani i predstavnici kompanija u Srbiji uskoro moći da rad inspektora na terenu prate onlajn. Ovaj projekat bi trebalo da objedini sve inspektorate i tako poboljša njihovu efikasnost i transparentnost u radu. Inspektor će poboljšati rad inspekcijskog nadzora i povratiti poverenje privatnika i građana u ovaj sektor.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Država će podsećati kada ističu dokumenta

Izvor: Radio 021, 13.Mar.2017

Do kraja marta biće uveden elektronski podsetnik na portalu e-Uprave koji će građane podsećati kada im ističu dokumenta...Oni će tako moći preko portala da se prijave kako bi bili "opomenuti" kada im ističu lična karta, pasoš, saobraćajna dozvola ili registracija...Prema rečima Ane Brnabić,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.