Drumski prevoznici protiv železnice

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2015, 03:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drumski prevoznici protiv železnice

Samo tri dana od uključivanja u redovan saobraćaj na relaciji Beograd-Užice moderni "Štadlerov" voz je kamenovan. Ista sudbina je zadesila i novi ruski dizel motorni voz na pruzi kod Sombora. U zapisnik policije je uneto da su vozove gađali - maloletnici!

Mnogi su, međutim, ubeđeni da se to događa zbog toga što jeftine vozne karte kvare posao vlasnicima autobuskih firmi.

Železničari sumnjaju da pojedini privatni autobuski prevoznici plaćaju klince da bacaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kamenice na nove vozove.

Karta za "Štadlerov" voz na relaciji Novi Sad - Beograd košta 2,4 evra u jednom pravcu, povratna 3,8 evra, što je duplo jeftinije od autobuske u jednom pravcu.

Početkom 2013. kamenovani su novi dizel motorni vozovi u Kragujevcu, Čačku, Paraćinu. I tada se sumnjalo da drumski prevoznici plaćaju huligane za tu rabotu.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potvrdila je da nema novog voza u Srbiji, a da nije kamenom oštećen. Srpska železnica dobiće još 25 vozova, najvećom delom iz ruskog kredita.

Slična huliganstva prate i srpske susede. Primera radi u 2014. godini, sedamnaest puta je kamenovan voz CAF koji saobraća na relaciji Podgorica-Nikšić. Kao počinioci su označeni maloletni vandali.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U čiju korist kamenuju nove vozove

Izvor: Politika, 28.Avg.2015

Železničari sumnjaju da iza napada na supermoderne srpske vozove stoje drumski konkurenti..Samo tri dana od uključivanja u redovan putnički saobraćaj na relaciji Beograd–Užice, supermoderni „Štadlerov” voz oštećen je kamenicama. Za sada nepoznate osobe su 18. avgusta kamenovale novi srpski...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.