Drulović: Ljajić je otišao zbog Ivanovića

Izvor: Mondo, 28.Nov.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović: Ljajić je otišao zbog Ivanovića

Bivši selektor "orlova" potvrdio da je fudbaler Rome napustio reprezentaciju zbog sukoba sa kapitenom.

Vest o sukobu u svlačionici "A" reprezentacije Srbije tokom utakmice protiv Francuske dobila je u petak prvu zvaničnu potvrdu.

Bivši selektor "orlova" Ljubinko Drulović konstatovao je da je sukob Adema Ljajića i Branislava Ivanovićališio fudbalera Rome poziva u državni tim i pod vođstvom prethodnog selektora Dika Advokata.

U izjavi za dnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << list "Informer", Drulović tvrdi da nije imao nikakvih problema sa Ademom.

"Mislim da je Adem Ljajić napustio reprezentaciju zbog sukoba sa Banetom Ivanović posle meča sa Francuskom, kako se ne bi narušavala atmosfera u ekipi. Dok sam ja bio selektor, nikakvih problema sa njim nije bilo. Došao je povređen na turneju u Americi. Igrao je samo u Irskoj i to veoma malo, ali se s tim nosio veoma profesionalno", rekao je ex-selektor.

O navodnom sukobu govorio je početkom oktobra i Bane Ivanović. Rekao je, između ostalog:

"Nije bilo sukoba sa Ademom, jesmo pričali posle utakmice sa Francuskom, ali tu je bilo još mnogo ljudi i nije tačno da smo bili nasamo, kao što je objavljeno. Mislim da taj razgovor nije uticao na to da on ne bude danas ovde i smatram da Adem ima kvalitet i da nam je potreban".

Drulović, osvajač Evropskog prvenstva sa U-19 selekcijom, vodio je "A" tim Srbije od marta do juna ove godine. S obzirom na to da su Radovan Ćurčić i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević najavili da će razgovarati sa svim kandidatima, Drulović je otkrio da je i on nešto slično pokušao.

Konkretno, hteo je da vrati u ekipu Nevena Subotića.

"Imao sam priliku da razgovaram telefonom sa Nevenom Subotićem. On mi je tad rekao da se ne oseća prijatno kada dođe na okupljanje reprezentacije. Ne znam koji su bili njegovi razlozi. On je odrastao na Zapadu, u Americi i Nemačkoj i po mentalitetu je možda drugačiji od ostalih", otkrio je Drulović.

On smatra da bi Ćurčić i Milošević trebalo da zovu igrače koji su spremni samo da sa sto odsto posvećenosti i snage igraju za Srbiju.

"Ne treba nikoga moliti i zvati nekoga ko ne želi da igra. Selektor treba da računa samo na one igrače koji se osećaju dobro kada igraju za nacionalni tim", dodao je bivši selektor.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.