Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jul.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragišić: Napredak vidljiv

Očekuje nas još dosta posla iako je pomak u igri vidljiv, rekao je Zoran Dragišić, trener FK Borac, nakon prve pobjede tek u sedmom kontrolnom meču pred početak sezone.

Banjalučani su na Gradskom stadionu savladali Rudar Prijedor s ubjedljivih 4:0, a strijelci su bili Siniša Radoja (dva puta), te Aleksandar Malbašić i Miloš Kukić. Ovo je bio sedmi kontrolni meč za "crveno-plave", koji sada imaju skor od jedne pobjede, dva remija i četiri poraza.

"Imamo još >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dosta vremena do početka sezone. Kao što sam rekao, vidljiv je napredak, ali imamo još dosta nedostataka koje moramo da ispravimo. Rezultat u ovom trenutku nije bitan, moramo što bolje da se uigramo i spremni dočekamo početak sezone jer želimo povratak u BHT Premijer ligu BiH", izjavio je Dragišić.

Banjalučani sezonu u Prvoj ligi RS otvaraju derbijem protiv Slavije na Gradskom stadionu, a do tada će odigrati još dva kontrolna meča, i to u srijedu protiv Željezničara u Doboju i u subotu protiv Slobede iz Novog Grada.

"Zadovoljan sam kako su se pojačanja uklopila u naš sistem igre i nadam se da je ovo ekipa koja može da izbori povratak u bh. elitu. Očekuje nas neizvjesno prvenstvo i poštujemo sve ekipe. Imaćemo nekoliko direktnih konkurenata za sam vrh, a to su ekipe koje imaju dobre trenere i 'glavu i rep'. Sigurno je da nikome neće biti lako", jasan je šef stručnog štaba ekipe iz Platonove ulice.

Protiv "rudara" prve minute u "crveno-plavom" dresu odigrao je odbrambeni fudbaler Slađan Antić, koji je stigao na pozajmicu iz bijeljinskog Radnika do 31. decembra tekuće godine. Borac je jači i za vezistu Ivana Delića, koji je stigao iz Mladosti iz Velike Obarske i potpisao je ugovor na godinu dana. Dragišić je najavio da prelazni rok još nije završen i očekuje se dolazak još jednog veznog fudbalera.

Prethodnih dana mediji su objavili informacuju da Dejan Kusturić odlazi s mjesta predsjednika kluba, što je on za "Nezavisne" demantovao, a sada se saopštenjem oglasio i klub.

"Pojavila se informacija da će aktuelnog predsjednika zamijeniti bivši fudbaler i vlasnik građevinskog preduzeća 'Horizont' Branko Kovačević. Fudbalski klub Borac želi da upozna cjelokupnu sportsku javnost da do spomenutih promjena neće doći, te da će Dejan Kusturić i u narednom periodu obavljati funkciju na koju je izabran 18. januara tekuće godine na izbornoj sjednici Skupštine kluba", između ostalog piše u saopštenju, gdje se dodaje da ciljevi rukovodstva ostaju izgradnja pomoćnih terena i povratak u Premijer ligu.

Borac - Mladost DK       0:1

Borac - Metalac     0:1

Mladost - Borac    2:1

Borac - Spartak     0:1

Grbalj - Borac       0:0

Petrovac - Borac   2:2

Borac - Rudar P.   4:0

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.