Dragan Bujošević novi direktor RTS-a

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Bujošević novi direktor RTS-a

Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je novinara iz Beograda Dragana Bujoševića za generalnog direktora.

Predsednik Upravnog odbora RTS-a Zoran Popović rekao je posle sednice na kojoj je Bujošević izabran za generalnog direktora da je bilo više dobrih kandidata.

Konkurs za generalnog direktora Upravni odbor Radio-televizije Srbije objavio je 10. februara. Prijavilo se 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je njih 11.

Za poziciju prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čoveka javnog servisa pored Dragana Bujoševića borili su se Aleksandar Avramović, Emin Golubović, Dragan Đukić, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Sandra Keser, Aleksandar Milutinović, Aleksandar Crkvenjakov, Mladen Dražetin i Mioljub Krsmanović.

Mandat generalnog direktora je pet godina i jedno lice može biti imenovano za generalnog direktora najviše dva puta.

Dragan Bujošević je rođen u Beogradu 1954. godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. Bio je glavni urednik "Evropljanina" i "Politike", a radio je i u NIN-u kao novinar i zamenik glavnog urednika.

Dobitnik je nagrada: Godišnje nagrade Politike, Nagrade "Duda Timotijević" za unapređenje TV novinarstva 2001, Nagrade BK fondacije za novinarstvo i publicistiku 2002. godine, Nagrade "Staša Marinković" lista "Danas" za analitičko novinarstvo 2008. godine.

Objavio je knjigu "Peti oktobar – 24 časa prevrata".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.