“Dovešćemo lou-kost kompanije u Niš“

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Dovešćemo lou-kost kompanije u Niš“

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Vlada Srbije pomoći Aerodomu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane "stecište niskotarifnih aviokompanija".

Velika obećanja: Zorana Mihajlović u poseti aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu

 

"Razgovarali smo o tome kako da stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište lou-kost kompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a da u 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dostigne 100.000 putnika", istakla je ministarka i dodala da postoji inicijativa gradske vlasti i velika podrška Vlade da se aerodrom razvija.

 

Obilazeći aerodrom uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu, gde se obeležava stota godišnjica početka Prvog svetskog rata, Mihajlovićeva je rekla da je u opremanje tog aerodorma potrebno uložiti između tri i pet miliona evra.

 

Deo opreme vredan oko 1,5 miliona evra trebalo bi da stigne već na jesen, navela je, dodajući da se na tome radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovostva.

 

Ona je naglasila da aerodrom "Konstantin Veliki" mora da dobije odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po otežanim vremenskim uslovima.

Mihajlovićeva je podsetila da je sa rukovodstvom Grada Niša na prijemu za lokalne samouprave prošle nedelje već razgovarala o tome kako da se pomogne niškom aerodromu i dodala da je ona prvi ministar posle 10 godina koji je posetio taj aerodrom.

 

Ministarka je kazala da država planira da u narednom periodu razvija male aerodrome koji mogu da se koriste za razne namene - turističke, sportske i privredne, podsetivši da u Srbiji postoji ukupno 27 aerodroma, uključujući i beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović sa putarima o kvalitetu projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2014, 04:15

Potpredsednik vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovaraće danas Vladi Srbije, sa putarima i projektantima o kvalitetu infrastrukturnih projekata...Ona će sa predstavnicima JP "Putevi Srbije", "Koridori Srbije", Instituta za puteve i Saobraćajnog instituta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mihajlović: Dovešćemo low-cost kompanije u Niš

Izvor: GdeInvestirati.com, 29.Jul.2014

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je  da će Vlada Srbije pomoći Aerodomu "Konstatin Veliki" u Nišu da postane "stecište niskotarifnih aviokompanija". Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.