Dostavljene tri pumpe Smederevskoj Palanci

Izvor: Press, 06.Mar.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dostavljene tri pumpe Smederevskoj Palanci

Smederevskoj Palanci koja je pogođena obilnim padavinama, Sektor za vanredne sitaucije dostavio je danas jednu, a "Srbijavode" dve pumpe za crpenje vode, saopštio je MUP Srbije.
Sektor za vanredne situacije dostavio je pumpu kapaciteta 7.500 litara u minuti, a prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Nenada Jocića, crpljenje vode vršiće se na Stanici 8 u Smederevskoj Palanci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Preduzeće "Srbijavode" dostavilo je još dve pumpe velikog kapaciteta.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su neprestano na terenu i prate situaciju, kaže se u saopštenju i dodaje da nije bilo evakuacije stanovništva.

Štab za vanredne situacije proglasio je danas preventivno vanrednu situaciju na području opštine Smederevska Palanka jer u ovom trenutku neposredno ne preti izlivanje ni jednog vodotoka na području palanačke opštine.

Međutim, padavine su značajno podigle nivo podzemnih voda, a ima i povraćaja vode iz korita Kubršnice i Jasenice u kanale i cevovode, zbog čega je neophodno da na terenu stalno rade pumpe velikog kapaciteta, navodi se u saopštenju štaba.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.