Dosta je bilo: Opasno Vučićevo etiketiranje NVO aktivista

Izvor: N1 televizija, 31.Maj.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosta je bilo: Opasno Vučićevo etiketiranje NVO aktivista

Kačenje etiketa "stranih plaćenika” na građanske aktiviste opasan je metod kojim Aleksandar Vučić zastrašuje nevladin sektor, koji je sve snažnija brana njegovoj autokratiji, saopštio je pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović".

Najoštrije osuđujemo Vučićevo pojedinačno targetiranje uglednih građanskih aktivista koje smo čuli tokom njegovog intervjua na televiziji Pink i nedopustivo je da se premijer obrušava na nevladine organizacije i pojedince, a posebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sa pozicija moći diskredituje građanske proteste koji nisu imali nikakav politički predznak, navodi se u saopštenju.

Pokret "Dosta je bilo" ističe da Vučićeve napade na “strane plaćenike” iz redova novinara i nevladinih organizacija slušamo od 2012. godine, a u njihovoj osnovi je napad na svaku, pa i najmanju kritiku vlasti.

Vučićev metod je da ugledne pojedince označi kao neprijatelje, a kad njegovi politički sledbenici i prijatelji iz redova huligana, sa kojima navodno nema snage da se obračuna, počnu da im prete smrću ili linčom, dodeljuje im policijsku pratnju, stoji u saopštenju.

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" podržava sve građanske aktivnosti i proteste čiji je cilj jačanje pravne države i demokratije, a posebno nevladin sektor, koji je u svim demokratskih društvima važna kontrola vlasti.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.