Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domino's uvodi novinu: Dostavljanje pice na kućnu adresu DRONOVIMA

Kompanija "Domino`s pica Enterprajsis" je izvela danas demonstraciju dostave pice bespilotnom letelicom u novozelandskom gradu Oklandu, nakon čega je saopštila da planira da postane prva firma u svetu koja će uvesti uslugu dostave porudžbina dronom u redovnu ponudu do kraja ove godine, izveštava agencija Rojters.

Dron je razvijen u saradnji sa američkom firmom Flirti i dizajniran je tako da kupcima spusti picu posebnom sajlom. Moći će da leti brzinom od 30 kilometara na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sat na visini od oko 60 metara.

Pojedine najveće svetske kompanije poput Amazona i Gugla planiraju takođe da uvedu isporuke proizvoda dronovima, zbog čega vazduhoplovne vlasti u Sjedinjenim Državama, Britaniji, Australiji i na Novom Zelandu ublažavaju zakonska ograničenja kako bi omogućile isporuke vazdušnim putem.

Novi Zeland, razvijena, ali relativno retko naseljena zemlja bez velikih vremenskih nepogoda, idealna je za testiranje komercijalne upotrebe dronova.

Domino's, lanac picerija sa sedišštem u SAD-u, razmatra mogućnost testiranja dronova i u Australiji, Belgiji, Francuskoj, Japanu i Nemačkoj.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.