Domet raketa S. Koreje brine SAD

Izvor: B92, 05.Mar.2015, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Domet raketa S. Koreje brine SAD

Komandant američke vojske za Pacifik izrazio je zabrinutost zbog sve većeg dometa i preciznosti severnokorejskih projektila.

General Vincent Bruks izjavio je u Vašingtonu da je teško proceniti sposobnost Severne Koreje da svoje raketne sisteme opremi nuklearnim glavama, ali da sve veći domet tih projektila postaje fizička pretnja za teritoriju SAD.

Bruks je ocenio da američke oružane snage treba da ostanu pripravne, ali i da SAD budu spremne za dijalog ako se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvori prostor za diplomatiju.

Severne Koreja ispalila je u ponedeljak dva balistička projektila kratkog dometa u more i upozorila da će uslediti "nemilosrdni udari", dok su oružane snage SAD i Južne Koreje izvodile redovne godišnje zajedničke manevre.

General Bruks ocenio je da upravo zbog pretnji Severne Koreje, ne postoji alternativa vojnim vežbama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Domet severnokorejskih raketa pretnja za SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015

Komandant američke vojske za Pacifik izrazio je danas zabrinutost zbog sve većeg dometa i preciznosti severnokorejskih projektila...General Vincent Bruks izjavio je u Vašingtonu da je teško proceniti sposobnost Severne Koreje da svoje raketne sisteme opremi nuklearnim glavama, ali da sve veći domet...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.