Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Maj.2015, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom naroda PSBiH o izmjenama Zakona o policijskim službenicima

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će danas Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima. Razmatraće se i Prijedlog odluke o iznosu RTV takse od 7,5 KM mjesečno.

Izmjene ovog zakona, koje je predložilo Vijeće ministara BiH, trebale bi osigurati nužne pretpostavke za efikasnije i efektnije izvršavanje nadležnosti policijskih tijela i primjene policijskih ovlaštenja.

Također, zakon predviđa kvalitativno poboljšanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << njihovog radnopravnog statusa, uz istovremeno osiguravanje nužnog stepena zaštite prava policijskih službenika.

Pred delegatima je i prošlogodišnji Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH te Prijedlog odluke o iznosu RTV takse kojom se utvrđuje iznos RTV takse od 7,5 KM mjesečno.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Izvještaja o ralizaciji vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene te Izvještaj o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj o radu Vijeća nacionalnih manjina BiH za 2014. godinu, Izvještaj o radu Upravnog odbora Izvozno-kreditne agencije BiH za prošlu godinu te davanja saglasnosti za ratificiranje dva međunarodna sporazuma.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.