Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jul.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijao višestruki provalnik: Obijao i krao iz firmi, udruženja i kuća povratnika u Tesliću

TESLIĆ – Policija u Tesliću protiv Teslićanina S.S. podnijela je 20 prijava dobojskom Okružnom tužilaštvu , saznaju „Nezavisne“.

Njega policija, kako nam je potvrđeno, tereti da je u Tesliću od jula 2015. do juna ove godine počinio 15 teških krađa, tri teške krađe i dva produžena krivična djela teška krađa.

U pomenutom periodu on je provalio u objekte pet privrednih društava, dva udruženja i pet porodičnih kuća.

On je je pet puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << provalio u objekat preduzeća „Interlignum“, dva puta u „Drvokomerc“ ( u jednom slučaju ništa nije otuđeno), kao i u objekte AD „Nova Borja“ i „Klječanin kompani“, gdje je najčešće obijao aparate za kafu iz kojih je otuđivao novac.

Iz navedenih objekata ukrao je i električni alat, akumulatore za vozila, elektrokablove, stolice i fotelje.

S.S je tri puta izvršio provalu u prostorije „Udruženje starješina, vojnika i veterana rata - Ostav“ gdje je obijao aparate za kafu iz kojih je karo novac, dok je iz rashladne vitrine otuđio piće.

Svi obijeni aparati za kafu vlasništvo su privrednog društva „DIS“ iz Teslića.

U maju ove godine S.S. je dva puta provalio u prostorije „Udruga Hrvata - Naša ognjišta“ gdje je u jednom slučaju izvršio premetačinu, a da ništa nije otuđio, dok je u drugom slučaju ukrao novac.

S.S. je izvršio provalu i u stomatološku ordinaciju „Delić-dental“ u Tesliću, iz koje nije ništa ukaro, ali je izvršio premetačinu.

U Slatini kod Teslića, S.S. je dva puta izvršio provalu u ugostiteljski objekat „Lav“ odakle je otuđio novac, piće, kafu i cigarete.

„Prijavljenom su objekt napada bile i porodične kuće povratnika u mjestima: Slatina, Studenci i Gornja Vrućica. Iz pet kuća i jednog pomoćnog objekta, čiji se vlasnici nalaze na radu u inostranstvu, prijavljeni je otuđivao kućanske aparate (televizori, mikrovalna peć) i alkoholna pića“, saopšteno je iz CJB Doboj.

Dio otuđenih predmeta je pronađen i biće vraćeni vlasnicima.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.