Doktor za sva vremena

Izvor: RTS, 30.Sep.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doktor za sva vremena

Omiljeni mokrinski doktor Uroš Silaški, i u 77. godini, sa mnogo elana obavlja svoj posao.

Sedamdesetsedmogodišnji doktor Uroš Silaški, specijalista pedijatrije, punih četrdeset godina radio je u rodnom Mokrinu, u ambulanti i biciklom obilazio pacijente na terenu. 

Umesto da uživa u zasluženoj penziji, doktor Silaški već deset godina, kao saradnik jedne privatne klinike, nastavlja da leči svoje Mokrinčane. Tih deset godina, kaže doktor, radi kućno lečenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pedijatriju i opštu medicinu, s tim što najčešće ide pacijentima u kućnu posetu.

"Imam kod kuće malu ordinaciju, ali ipak uglavnom idem do pacijenata", ističe doktor Silaški. Lečim već četvrtu generaciju meštana."

To potvrđuje Mokrinčanka Dušica Ugrenović, objašnjavajući da je doktor vodio brigu o njenom dedi, njenim roditeljima, o njoj i njenom detetu otkad se rodilo.

Mokrin danas ima 5.300 stanovnika, što zahteva i adekvatan nivo medicinske zaštite. Velika zdravstvena stanica izgrađena je pre trideset godina, ali njen prostor je, nažalost, nedovoljno iskorišćen.

Dr Zorica Daničić, stomatolog, kaže da su u zdravstvenoj stanici zaposlena tri lekara opšte prakse i stomatolog, a tu je i apoteka: "Ovo je velika zgrada i ima puno praznog prostora i dobro bi bilo da imamo veći broj zaposlenih radnika."

S tim se slaže i Goran Dumitrov, predsednik MZ Mokrin, dodajući da bi laboratorija u selu trebalo da radi stalno, neophodne su redovne posete ginekologa i pedijatra, a treba razmišljati i o drugim specijalistima, čime bi se dobrim delom rasteretio rad kikindske bolnice.

Mokrinčani su ipak zadovoljni zdravstvenim uslugama, dobrim delom zahvaljujući i neumornom doktoru Silaškom koji je, sa nešto novijim biciklom i lekarskom torbom, onom istom sa kojom je počeo da radi, u svako doba dana i noći na raspolaganju svojim meštanima.

rts.kikinda@rts.rs

                                                                         

                                                   

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.