Dodik tužio Bosića za klevetu

Izvor: B92, 30.Avg.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik tužio Bosića za klevetu

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da je protiv njega Milorad Dodik, podneo dve tužbe za klevetu.

Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), traži odštetu od deset hiljada maraka odnosno oko pet hiljada evra.

"Jedna tužba je podneta zbog moje izjave da onaj ko je pokrao milione, ne može govoriti istinu, kao i da je sve slagao o raspisivanju referenduma o otcepljenju RS i prenosu nadležnosti u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravosuđa s RS na državni nivo", rekao je Bosić.

Druga tužba, rekao je Bosić, podneta je zbog njegove tvrdnje da je aktuelna vlast u saradnji sa svojim tajkunima isisala i pokrala pare iz budžeta Republike Srpske, a potom ih iznela u Srbiju, na Kipar i ostale destinacije po svetu.

Bosić je izjavio da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu suda, rekao da stoji iza svake svoje konstatacije i da, kako je ocenio, pretnje neće uplašiti ni njega, ni SDS.

"Ja sam mislio da će me tužiti zbog moje izjave da je uzeo kilogram zlata od jednog ruskog biznismena koji je nameravao da započne posao u Republici Srpskoj, ali nije", dodao je Bosić.

Govoreći o tužbama, rekao je da "u svakom slučaju, ovo nije put za budućnost Republike Srpske jer međusobne optužbe ne mogu nikome pomoći.

SDS ne namerava da se bavi tužakanjem, već nastoji da građanima ponudi bolju perspektivu", rekao je Bosić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.