Do kraja godine makar prvo poglavlje

Izvor: B92, 29.Maj.2015, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Do kraja godine makar prvo poglavlje"

Poslanik Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Franc Bogovič ističe da je važno da Srbija otvori prva pregovaračka poglavlja.

Osim toga, on navodi i da je ubeđen da će "makar do kraja godinebiti otvoreno prvo" .

Bogovič je u razgovoru za "Danas" istakao da to zavisi i od same Srbije, koja "dobro napreduje i posvećena je evropskom putu, ubrzavanju primene novih zakona, koji su već usvojeni, i nomalizaciji dijaloga s Kosovom".

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, drago mu je što je Srbija dosada preuzela odlučne korake na putu ka EU, ali smatra da je nužno da Evropa "sada pošalje jasan signal Srbiji", odnosno da 28 šefova vlada država EU daju zeleno svetlo Evropskom savetu za otvaranje prvih poglavlja.

"Imajući u vidu odlučnu proevropsku orijentaciju Srbije, koju vidim u srpskoj vladi, verujem da će Srbija učiniti sve da ubrzano odgovori na ključne izazove što je potrebno da bi se otvorilo prvo poglavlje", smatra Bogovič.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bogovič: Srbija će otvoriti poglavlja do kraja godine

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Poslanik Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Franc Bogovič izjavio je da je važno da Srbija otvori prva pregovaračka poglavlja i da je ubeđen da će "makar do kraja godinebiti otvoreno prvo" ...On je u razgovoru za "Danas" istakao da to zavisi i od same Srbije, koja "dobro napreduje i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.