Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas otkupio dug Demokratske stranke

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Ðilas izjavio je da je otkupio dug koji ta stranka imala prema Razvojnoj banci Vojvodine, zbog kredita koji je uzet za finansiranje izborne kampanje 2012. godine.

Kako je Đilas rekao za list Blic, dug je otkupila njegova firma "Multikom", jer to je bio jedini način da spreči otuđenje svog i stanova drugih funkcionera stranke, koji su bili pod hipotekom.

"Plaćanje duga bio je jedini način da sprečim otuđenje stanova", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << rekao je Ðilas i dodao da očekuje da će mu novac biti vraćen za godinu i po dana.

"Ali bolje i to nego da ostanem bez stana na Vračaru u kojem živim", dodao je on.

Lider DS Bojan Pajtić potvrdio je za "Blic" da je Đilas otkupio dug.

"Dogovorili smo ovaj otkup i zajedno s Đilasom se borili. Lično sam učestvovao u overi ugovora koji su omogućili ovakav razvoj. Tako smo došli u situaciju da banka ljudima neće oduzimati kuće, a DS više ne duguje ni dinara Razvojnoj banci. Pao nam je kamen sa srca", rekao je Pajtić.

Kako Blic piše, reč je o dugu od 50 miliona dinara, a među onima koji su za stranku svojevremeno založili svoje stanove nema nikoga iz sadašnjeg rukovodstva DS-a.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.