ĐORĐEVIĆ: Migovi Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ: Migovi Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra

Ministar obrane Zoran Đorđević rekao je danas da remont i modernizacija deset lovačkih aviona "MiG 29" Srbiju neće koštati ni više ni manje od 185 miliona evra.

- Mi smo opredelili 185 miliona za projekat 10 Migova 29. Tih deset Migova 29 ne košta 185 miliona evra. Tih 185 miliona evra je podeljeno u tri faze. Prva i druga faza je predeksportna priprema, dolazak ovde i produženje resursa na narednih 14 godina - rekao je Đorđević u Beogradu na skupu "Finansiranje bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 21 vek".

On je rekao da je u okviru tih para predviđeno da u narednih 14 godina postoji odgovarajući broj remontovanih motora, agregata i sve što je potrebno za neku normalnu upotrebu u tom periodu.

- To je ta cifra. Ostatak para do 185 miliona je modernizacija na nivo SM, sa naoružanjem i opremom... Državu Srbiju to neće koštati ni više ni manje - kazao je Đorđević.

Đorđević je rekao da u Ministarstvu odbrane postoji procedura kako se troši novac i naveo da od ove godine u sektoru za finansije postoji i odeljenje koje se bavi kontrolom.

 To je nešto novo. To je novost i za zemlje u EU. Jedino mislim da u samom NATO postoji odeljenje koje se bavi kontrolingom - naveo je on.

Đorđević je rekao da u Ministarstvu odbrane postoji procedura kako se troši novac.

Đorđević je rekao da niko nije aboliran kada je u pitanju odgovornost.

On je rekao da postoje Pravilnici za nabavku kojih se u ministarstvu pridržavaju i da je sistem takav i da postoje organizacione celine koje se bave nadgledanjem kako se šta radi, kao i uzbunjivači i sindikati.

Đorđević je rekao i da novi Zakon o javnim nabavkama omogućava da se na brži i transparentniji način dođe do nekih sredstava.

Prema njegovim rečima, ministarstvo nije dobilo veća sredstva, ali je uvođenjem finansijske kontrole i upravljanja omogućilo da se nabave neke stvari koje su ranije nedostojale.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ĐORĐEVIĆ: Država u namensku industriju uložila 46 miliona evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2017

Ministarstvo odbrane se prilagodilo promenama budžeta poslednjih godina..Država je tokom 2016. godine u namensku industriju uložila 46 miliona evra i očekuje se da će zahvaljujući tome izvoz u narednih pet do šest godina mogao da premaši iznos od milijardu evra, izjavio je danas ministar odbrane...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.