Direktor Ubera podneo ostavku nakon NIZA SKANDALA

Izvor: Blic, 21.Jun.2017, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor "Ubera" podneo ostavku nakon NIZA SKANDALA

Direktor kompanije "Uber" Trevis Kalanik podneo je danas ostavku zbog pritiska koji su vršili akcionari, preneli su američki mediji.

Kalanik će ostati član upravog odbora kompanije koja širom sveta pruža uslugu prevoza konkurentnu tradicionalnim taksi službama. Ostavka je usledila nakon revizije prakse u firmi i skandala među kojima su bile i optužbe za seksualno uznemiravanje.

Kalanik je prošle sedmice saopštio da uzima neograničeno odustvo sa posla, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Bi-Bi-Si.

Pet velikih investitora "Ubera" zatražilo je da on odmah podnese ostavku u pismu koje su mu juče dostavili, piše "Njujork tajms".

Kalanik je saopštio da je uvažio zahtev ulagača i da podnosi ostavku "u teškom trenutku" u svom ličnom životu kako bi "Uber" mogao dalje da se razvija.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uspon i pad najkontroverznijeg direktora kompanije vredne 70 MILIJARDI DOLARA

Izvor: Blic, 21.Jun.2017

Pre osam godina Trevis Kalanik (40) je lansirao "UberCab" u San Francisku. Danas je ta kompanija, koja posluje u više od 600 gradova, jedna od svetski najpoznatijih i najuspešnijih, ali i jedna od najkontroverznijih. Tako je nakon niza skandala koji su je pratili u poslednjih nekoliko meseci i četvoromesečne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.