Diplomatski status ruskom centru važan zbog finansija

Izvor: B92, 25.Jul.2017, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Diplomatski status ruskom centru važan zbog finansija"

Priznavanje diplomatskog statusa omogućilo tom centru da uloži više novca u opremu za delovanje u vanrednim situacijama.

To je rekao direktor "Srpsko-ruskog humanitarnog centra" u Nišu Bojan Glamočlija.

On je za televiziju Pink kazao da je u taj centar uloženo više od 20 miliona evra i da su za svaku nabavku opreme plaćeni porezi i carina.

"Diplomatski status nam je važan zbog finansijskog stanja. Kada dobijamo opremu, dužni smo da platimo poreze >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i carine, a sa (diplomatskim) privilegijama, imali bismo više novca za kupovinu kamiona, robotehničkih kompleksa", kazao je Glamočlija.

On je dodao da "Rusko-srpski humanitarni centar" može da bez ikakvih troškova koristi sve mogućnosti koje Rusija ima na raspolaganju, te i podatke satelite.

"Centar je važan za Srbiju zbog kosmičkog monitoringa jer imamo mogućnost da iz Nacionalnog centra za upravljanje vanrednim situacijama u Rusiji dobijamo informacije o opasnostima koje prete Srbiji", kazao je Glamočlija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Direktor centra u Nišu: Diplomatski status - više novca

Izvor: N1 televizija, 25.Jul.2017

Direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Bojan Glamočlija rekao je da bi priznavanje diplomatskog statusa omogućilo tom centru da uloži više novca u opremu za delovanje u vanrednim situacijama...Glamočlija je za TV Pink kazao da je u taj centar uloženo više od 20 miliona evra i da su...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.