Dilerima u Beogradu potvrđeno 124 godine zatvora

Izvor: Radio 021, 01.Mar.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dilerima u Beogradu potvrđeno 124 godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na ukupno 124 godine zatvora 15 pripadnika klana Dalibora Ristića iz Padinske skele, koji su na teritoriji Beograda preprodavali drogu kupljenu od dilera iz Novog Pazara, predvođenih Hikmetom Hajrovićem.

Tom odlukom sud je odbio žalbe tužilaštva i odbrane i protvdio presudu za 15 pripadnika grupe koju im je izrekao Specijalni sud u Beogradu u aprilu prošle godine, a ukinuo samo u odnosu na Aleksandru Ticu i vratio na ponovno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << suđenje, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Hajrović je 2013. godine osuđen na 15 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je zaključio sa tužilaštvom za organizovani kriminal. Isto su učinila i dvojica pripadnika njegove grupe, koji su osuđeni na pet i po godina i godinu i šest meseci zatvora.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije saopštilo da je grupa Dalibora Ristića kupovala heroin od Hajrovića i dalje ga preprodavala po beogradskim naseljima.

Hajrović je drogu nabavljao iz Turske i krijumčario je preko Kosova do Novog Pazara i Tutina gde je skrivao. Ristić je osuđen na 13 i po godina zatvora, Mile Tešić na 13, Ivan Stojanović na 12, Milan Jovanović i Dalibor Stijepić na po 10 godina i šest meseci.

Dragan Milovanović dobio je 10 godina zatvora, Dejan Džodić, Aleksandar Vidović i Borislav Grbić po osam, a Igor Ðurović, Srđan Miličević i Predrag Mega po sedam. Marko Pantović osuđen je na četiri godine, Vladinir Ježić na tri godine i šest meseci, a na tri godine zatvora osuđen je Miloš Radaković.

Za nedozvoljeno držanje pištolja osuđen je Igor Bulatović na 18 meseci zatvora. Optužbe su pravosnažno oslobođeni Nikola Ristić i Miroljub Bogdanović.

Tokom krivičnog postupka, sud je takođe doneo odluku da se od Dalibora Ristića privremeno oduzme sedmosobni stan na Voždovcu, dva vozila koja su koristili za prevoz droge i 20.850 evra. Ove dve kriminalne grupe razbijene se u akciji policije i tužilaštva za organizovani kriminal u oktobru 2011, kada je od okrivljenih zaplenjena i veća količina droge.

Tokom predistražnog postupka osim prisluškivanja korišćena su i dva prikrivena islednika. Hajrović je pre hapšenja pravosnažno osuđen na pet i po godina zatvora kao član grupe Darka Ercega zbog šverca i prodaje više desetina kilograma heroina i kokaina i čekao je na izvršenje presude

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.