Dijetalne i lagane špagete

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijetalne i lagane špagete

Ako želida da i dalje uživate u ukusno pripremljenim umacima za testeninu, ne plašeći se pri tom za svoju liniju, predlažemo vam trik kojim ćete lako moći da zamenite klasične špagete. Reč je o mnogima omiljenom povrću - tikvicama.

Za početak. Iseckajte tikvice na tanke komade, a onda svaki komad na tračice i dobili ste špagete od povrća. Tikvice možete pretvoriti u tračice i uz pomoć ljuštilice za povrće.

* 1 kašika maslinovog ulja

* 200 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << grama pilećih grudi

* 1 do 2 čena belog luka

* 1 manja glavica luka

* 300 g pasiranog ili seckanog paradajza

* 2 srednje tikvice narezane na tračice

* Sol, biber

* Sveži ili sušeni bosiljak

U veći, plitki lonac za umak ugrejte ulje i dodajte komadiće piletine, so i papar. Piletinu vrlo lagano zapecite (dok ne pobeli) i dodajte iseckani luk i beli luk. Sve zajedno dinstajte dok luk ne omekša i postane staklast, a zatim dodajte paradajz. Ostavite da prokuva, zatim smanjite vatru i ostavite da se lagano krčka oko 5 minuta. Dodajte bosiljak i po potrebi još soli i bibera i kuvajte još oko 5 do 10 minuta sve dok se umak ne zgusne. Na kraju, u umak ubacite naseckane tikvice i kuvajte još nekoliko minuta dok ne postanu "al dente".

Špagete možete servirati posute parmezanom. Špagete od tikvica na ovaj način možete kombinovati sa svim umacima koje ste dosada pravili uz klasičnu testeninu. Umesto da ih odmah ubacite u umak, tikvice možete skuvati posebno u slanoj vodi i servirati prelivene umakom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.