Izvor: Nezavisne Novine, 17.Mar.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet džihadista se vratilo u Crnu Goru

PODGORICA - U Crnoj Gori registrovano je devet džihadista koji su se vratili iz Iraka, Sirije ili Libije, gdje su ratovali za "Islamsku državu", prenose crnogorski mediji.

DŽihadisti su pod stalnim nadzorom crnogorskih bezbjednosnih službi.

Od devetoro "povratnika" džihadista, bar četvoro je u fazi policijsko-tužilačke istrage čiji je cilj pokretanje krivičnih postupaka u skladu sa odgovarajućim zakonskim normama.

Prema pisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << medija, oni nisu bezbjednosna prijetnja i ni u jednom trenutku ne mogu predstavljati opasnost ni po bliže, ni po šire okruženje.

Riječ je o Emilu Ličini, Habibu Kastratiju, Harisu Lukaču, Elvinu Baliću, Ismetu Salihuu, Isaku Ličini, Bejti Muzuroviću, Ifetu Muriću i Hasibu Kastratiju.

Svi su bar u posljednjih pet godina pripadali različitim grupacijama radikalnih islamista i otvoreno se suprotstavljali Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, njenim službenicima, a posebno poglavaru Rifatu Fejziću.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti se vraćaju u Crnu Goru

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2016

U Crnoj Gori registrovano je devet džihadista koji su se vratili iz Iraka, Sirije ili Libije, gde su ratovali za Islamsku državu, prenose crnogorski mediji...DŽihadisti su pod stalnim nadzorom crnogorskih bezbednosnih službi. Od devet "povratnika" džihadista, bar četvoro je u fazi policijsko-tužilačke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.