Detelinara: Organizacije protiv nove zgrade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detelinara: Organizacije protiv nove zgrade

Kako se može videti u odgovoru novosadskog Javnog preduzeća Urbanizam, koji su ove organizacije pokazale na uvid, na ovoj lokaciji se planira gradnja višeporodičnih objekata.

"Detelinara je već izgubila svoj park, na kome je prvo nikla škola, a potom i crkva. Ovaj kvart će, pored predviđene lamele koja treba da bude sagrađena na mestu srušene, usled oštećenja izazvanih bombardovanjem 1999, dobiti nešto što ni jedan grad po meri svojih građana ne bi smeo da dopusti", ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u detelinarskim udruženjima.

Aktivisti upozoravaju i na loše iskustvo sa lamelom, koja je izgrađena na mestu stare.

"Ona niti odgovara urbanističkim kriterijumima, niti je arhitektonski prilagođena starim preostalim delovima zgrada u ulici Đule Molnara", navode oni.

Organizacije civilnog društva su ukazale i na problem sa nedostatkom prostora za parkiranje automobila i dodale da u Novom Sadu postoji mnoštvo neprodatih stanova, te da bi se drugačijom politikom stanogradnje ovaj problem mogao odgovornije i humanije rešiti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Detelinarci protiv gradnje zgrada na igralištu

Izvor: Radio 021, 24.Jul.2014

Grupa građana sa Detelinare uputila je apel gradskim vlastima da se odustane od gradnje dve zgrade u ulici Đule Molnara na mestu zelene površine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.