Demonstranti ispred zgrade Skupštine Makedonije, počeo novi protest

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti ispred zgrade Skupštine Makedonije, počeo novi protest

SKOPLJE - U Skoplju je počeo novi protest na kojem se okupilo oko 1.000 građana, policija je blokirala prilaz zgradi Vlade, a demonstranti su ispred zgrade Skupštine.

Protest obezbjeđuju jake policijske snage koje ne dozvoljavaju drugim građanima da priđu ovom dijelu grada.

Demonstranti nose parole "Nema pravde, nema mira", "Ubice". Zasad nema ozbiljnih incidenata, osim povremenih koškanja između demonstranata i policije.

Nakon što je policija blokirala prilaz >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zgradi Vlade, demonstranti su se uputili ka makedonskoj skupštini.

I ovaj, kako i jučerašnji protest, organizovan je preko društvenih mreža, a nezadovoljni građani traže ostavke premijera Nikole Gruevskog i ministra unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

Jučerašnji protest, koji je uslijedio nakon što je lider opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev objelodanio da je Martina Neškovskog prije gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti, obilježili su žestoki sukobi policije i demonstranata.

Građani su putem društvenih mreža pozivali na nova okupljanja, svakog dana u 18 časova.

Makedonska policija saopštila je da je na sinoćnjem protestu povrijeđeno 38 policajaca od kojih jedan ozbiljnije, privedeno je 30 demonstranata među kojima i dvojica maloljetnika, a načinjena je i velika materijalna šteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.