Demonstracije da Netanjahua bude oštriji

Izvor: B92, 01.Jul.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije da Netanjahua bude oštriji

Nekoliko stotina Izraelaca demonstriralo je u Jerusalimu tražeći od premijera Benjamina Netanjahua da reaguje protiv talasa nasilja koje su izvodili Palestinci.

Protestanti su se okupili ispred Netanjahuove rezidencije mašući transparentima na kojima je pisalo "Zaustavite talas nasilja".

U poslednje vreme zemlju je zahvatio talas nasilja izvedenog po modelu "vukova samotnjaka", Palestinaca koji su napadali izraelce u Jerusalimu i Zapadnoj obali. Dva muškarca ubijena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u dva odvojena slučaja pucnjave na Zapadnoj obali, a dvoje ljudi je povređeno u napadima hladnim oružjem, uključujući i policajku teško povređenu nožem u vrat. Taj napad izvela je jedna Palestinka.

"Netanjahu ne deluje dovoljno snažno protiv palestinskog terora", rekao je Mičel Mejers, stanovnik Zapadne obale, naseobine Šilo. Mejers je dodao da dok je Netanjahu činio gestove dobre volje za vreme svetog meseca Ramazana, "mi smo u zamenu dobili svakodnevni teror".

Netanjahu je danas posetio neke od hospitalizovanih žrtava ovih napada. Tom prilikom je izjavio da je Izrael "osujetio preko 200 napada prošle godine", i dodao "mi ćemo pohvatati te ubice i teroriste. Ispostavićemo visoku cenu i za teroriste i za one koji ih šalju".

Ranije danas bezbednosne službe saopštile su da su uhapsile 40 operativaca Hamasa koji su radili na širenju uticaja te militantne organizacije na Zapadnoj obali. Dodaje se da su Hamasove operacije delom finansirane zlatom koje je prošvercovano na Zapadnu obalu iz susednog Jordana.

Hamas je na vlasti u pojasu Gaze, gde je 2007. zbacio sa vlasti rivalsku palestinsku organizaciju Fatah i njenog lidera Mahmuda Abasa, koji vlada palestinskim teritorijama u delovima Zapadne obale.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Protesti u Izraelu kao poziv premijeru da bude oštar sa Palestincima

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2015

Nekoliko stotina Izraelaca demonstriralo je večeras u Jerusalimu tražeći od premijera Benjamina Netanjahua da reaguje protiv talasa smrtonosnog nasilja koje su poslednjih dana izvodili Palestinci...Protestanti su se okupili ispred Netanjahuove rezidencije mašući transparentima na kojima je pisalo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.