Demokrate uskoro bez stanova ako ne vrate kredit

Izvor: Radio 021, 04.Mar.2015, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate uskoro bez stanova ako ne vrate kredit

Ako u roku od 15 dana ne vrate kredit Razvojnoj banci Vojvodine, pojedini članovi i funkcioneri DS mogli bi da ostanu bez svoje imovine.

Ovakvo obaveštenje juče ujutro dobili su bivši lider DS Dragan Đilas, zatim otac bivšeg ministra zaštite životne sredine Olivera Dulića, vojvođanski funkcioner DS Dušan Elezović.

Kada je DS za potrebe izborne kampanje 2012. godine uzela kredit od RVB, oni su banci dali pisane garancije i stavili hipoteku na ličnu imovinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Stranka je kredit nastavila da otplaćuje i posle tih izbora. Prema upozorenju RBV, koja je u stečaju, ako preostalih 45 miliona ne bude vraćeno u naredne dve sedmice aktiviraće se njihove položene menice i hipoteke.

To je za "Blic" potvrdio Elezović. Međutim, on kaže da su demokrate kredit Razvojnoj banci, sve sa pripadajućom kamatom od 480 miliona dinara, već vratile. Elezović navodi da RBV insistira na dodatnom plaćanju kumulativne kamate, koja ugovorom o dobijanju kredita nije predviđena, zbog čega je DS pokrenula sudski spor. Prema zakonu, dok traje sudski spor, RBV ne može da insistira na plaćanju. On je kao garanciju za vraćanje kredita založio svoj stan u Novom Sadu od 80 kvadratnih metara.

Među onima koji su svoje nekretnine dali kao garanciju su bivši predsednik DS Dragan Đilas i Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, koji je stranku napustio krajem prošle godine.

U Razvojnoj banci Vojvodine povodom celog slučaja su rekli da im je "oduzeto pravo da komentarišu stanje u banci pošto su u stečaju".

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.