Delovi Srbije pod obilnom kišom i gradom

Izvor: Press, 25.Maj.2015, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delovi Srbije pod obilnom kišom i gradom

Ulične bujice u Novom Sadu paralisale saobraćaj. Na podrucju Golupca juče nešto pre 17 sati pala je velika količina grada koji je razbijao prozore na kućama i izloge, a žitelji tog grada posredstvom društvenih mreža šalju informacije i fotografije o nepogodi.
         Velika količina kiše koja je sinoć pala u Novom Sadu izazvala je značajne probleme u saobraćaju i to na više lokacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u gradu gde je došlo do pojave uličnih bujica, izjavio je Tanjugu rukovodilac Službe informisanja u Javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija", Aleksandar Vukovac. On je istakao da se sve ekipe tog preduzeća nalaze na terenu i da uz korišćenje kompletne raspoložive mehanizacije pokušavaju da otklone nastale probleme. "Glavni razlog zbog kog je došlo do zadržavanja vode na gradskim ulicama je izuzetno velika količina padavina koja je za vrlo kratak vremenski period donela ogromnu količinu vode koju kanalizaciona mreža ne može da primi u tako kratkom roku", rekao je Vukovac. Po njegovim rečima sve pumpe rade punim kapacitetima i nije bilo nikakvih iskakanja u njihovom radu koje bi eventualno uzrokovalo stvaranje uličnih bujica, već je, kako je ponovio, glavni i jedini razlog ogromna količina padavina koju kanalizaciona mreža nije u stanju da primi. Vukovac je objasnio da je kanalizaciona mreža u Novom Sadu projektovana na način kao što je projektovana i u svi drugim većim gradovima. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sinoć je zajedno sa članovima štaba za vanredne situacije obišao lokacije na teritoeriji grada na kojima su zbog obilnih padavina ulične bujice izazvale plavljene saobraćajnica i podruma i prizemlja pojedinih zgrada. Vučević i članovi štaba za vanredne situacije obišli su najugroženije lokacije u gradu - Ulicu Kornelija Stankovića, Kišačkuu, Radničku, Ulicu Vase Stajića, Temerinsku ulicu... "Svo raspoloživo ljudstvo i mehanizacija svih javnih gradskih preduzeća je na terenu. Ekipe ulažu maksimalne napore na otklanjanju problema izazvanih uličnim bujicama i grad će do jutarnjih sati biti u redovnom stanju", rekao je Vučević. Gradski štab za vanredne situacije čine direktori gradskih javnih i javno komunalnih preduzeća i članovi Gradskog veća.
Jaka kiša u Pirotskom, Rasinskom, Pomoravskom i Braničevskom okrugu
 Jaka kiša, u pojedinim mestima praćena gradom, zahvatila je danas Pirotski, Rasinski, Pomoravski i Braničevski okrug, rečeno je juče Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ). Pljuskova je bilo i u jugozapadnim i centralnim krajevima. U RHMZ navode da se posle podne, uveče i tokom noći očekuju lokalno obilnije padavine, od 20 do 30 litara za 12 sati, a na podrucju Zapadne Srbije i Srema lokalno i do 40 litara. Danas i sutra će biti pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a intenzivnije padavine očekuju se u jutarnjim satima. U utorak i sredu očekuje se promenljivo oblačno vreme, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, u sredu će biti i vetrovito, a u cetvrtak suvo sa dužim sunčanim periodima. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.