Dekan Filozofskog fakulteta ide kod ministra po rešenje

Izvor: Beta, 24.Nov.2014, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dekan Filozofskog fakulteta ide kod ministra po rešenje

BEOGRAD, 24. novembra 2014. (Beta) - Dekan beogradskog Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević ocenio je u ponedeljak da studenti koji blokiraju taj fakultet traže nešto nezakonito, da "guše tudja prava" i da je sada na Ministarstvu prosvete da reši problem, jer je fakultet iscrpeo sve mogućnosti.

"Rešenje je sada u rukama drugih instanci. Pre svih Ministarstva prosvete. Idemo kod ministra, nadam se u utorak, što pre to bolje. Mi smo iscrpli sva sredstva koja su nam na raspolaganju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << sad je to prešlo u tudje ruke", rekao je Arsenijević za B92.

Dekan je naveo da treba razlikovati protest i blokadu.

"Razgovarali smo o svemu vezanom za protest, koji je legitiman. Ali blokada je nešto drugo. To je onemogućavanje prava onima koji žele da studiraju, profesorima da ostvare pravo na rad i obave dužnost. Gušenje tudjih prava nije dopustivo u borbi za svoja prava. Još je gore ako to manjina radi većini", rekao je Arsenijević.

Grupa studenata Filozofskog fakulteta blokirala je zgradu i onemogućila nastavu pre šest nedelja.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dekan Filozofskog fakulteta u očaju: Ministarstvo da reaguje, manjina guši prava većine!

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014

Dekan beogradskog Filozofskog fakulteta Miloš Arsenijević ocenio je danas da studenti koji blokiraju taj fakultet traže nešto nezakonito, da "guše tuđa prava" i da je sada na Ministarstvu prosvete da reši problem, jer je fakultet iscrpeo sve mogućnosti...Filozofski fakultet | Foto: S. Žerajić..Filozofski...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.