Dečak pobegao od kuće jer se plašio kontrolnog, danas mu predviđaju da će biti milioner

Izvor: Blic, 23.Apr.2014, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečak pobegao od kuće jer se plašio kontrolnog, danas mu predviđaju da će biti milioner

Dečak po imenu Kiran (12) iz indijske države Andra Pradeš pobegao je od kuće jer se plašio kontrolnog zadatka. Volonterima organizacije BOSCO koji su ga pronašli ispričao je kako je kao pravi biznismen od 50 rupija napravio 750 dok je bio na ulici.

Prolazeći pored železničke stanice u Puramu, dečak je ugledao muškarca kako prodaje čips. Odlučio je da čitav džeparac od 50 rupija potroši kako bi kupio nekoliko kesica.

Njih je kasnije prodao, ostvarivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profit. Nastavio je da kupuje i prodaje čips, da bi kroz tri dana shvatio da u džepu ima 750 rupija.

Roditelji su u međuvremenu počeli da ga traže. Njegov otac je odštampao 5.000 letaka sa fotografijom svog sina i informacijama o njemu. Volonter BOSCO-a po imenu Ravindran prepoznao je dečaka kog je video na železničkoj stanici i kontaktirao njegovog oca.

- Kiran je bio toliko uzbuđen zbog zarade od prodaje čipsa, da je potpuno zaboravio na svoju porodicu. Nije potrošio nimalo novca, a sve što je zaradio ponovo je ulagao - rekao je impresionirani Ravindran, a prenosi "Biznis insajder".

Dečak je vraćen roditeljima, a nije poznato da li će nastaviti da trguje čips.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.