Deca masovno ginu u Gazi

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2014, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca masovno ginu u Gazi

Najmanje 239 dece, 173 dečaka i 82 devojčice, starih između tri meseca i 17 godina, ubijeno tekom tri tjedna raketnih i topničkih napada u Pojasu Gaze, objavio je u utorak UNICEF.

Nema veće tragedije od smrti detea: Pojas Gaze

 

To uključuje i 166 dece stare do 12 godina, istaknuo je UN-ov međunarodni fond za decu (United Nations International Children's Emergency Fund).

 

Obavljeni broj odnosi se na bilans dečijih žrtava u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Gazi prikupljenu do utorka rano poslepodne, a agencija ističe da još nije moguće proveriti podatak o još desetero dece poginule kasnije u utorak. U Izraelu je pak najmanje šestoro dece, tri dečaka i tri devojčice od kojih najmlađe ima tri meseca, raneno u raketnim i topovskim napadima iz Gaze.

 

Po podacima Ujedinjenih nacija, više od 200.000 Palestinaca u Pojasu Gaze potražilo je zaštitu u 85 objekata UN-a. Portparol Kris Ginis opisuje povećanje broja raseljenih osoba koji je porastao za oko 30.000 od prekida primirja, kao veliki talas.

 

Broj Palestinaca koji traže utočište u UN-ovim objektima sada iznosi više od 10 posto ukupne populacije ove palestinske enklave.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.