Davali su joj 1% šansi za oporavak, ali ona je razuverila lekare

Izvor: B92, 25.Apr.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davali su joj 1% šansi za oporavak, ali ona je razuverila lekare

Kao đak generacije upisala je Ekonomsku školu i uporedo s tim postizala uspehe u odbojci, sve do momenta kada se, tuđom greškom, u jednom danu, sve to promenilo.

Sve uplate koje legnu na ovaj račun biće iskorišćene za otvranje rehabilitaconog centra:

Dinarski žiro račun: Knežević Milica, 205-9001011967581-55 KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD

"Sami biramo kakav će nam biti pogled na svet i ono što nam se dešava. Možemo sve posmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << crno-belo, ali uvek možemo dodati i malo boje, ma koliko crno izgledalo", reči su dvadesetjednogodišnje Milice Knežević, čiji se život, pre 6 godina, u potpunosti promenio.

Pre skoro tačno šest godina Milica je sa svojim ocem iz Česteraga za Topolovac krenula na utakmicu svoga dečka. Usled presecanja puta drugog vozila auto u kome se Milica nalazila nakon prevrtanja je završio u jarku, a ulubljeni deo krova joj je zadao tešku povredu glave i vratnog pršljena.

Nakon reanimacije, Milina je operisana, ali ni tada lekari nisu imali lepe vesti. Usledila je kvadriplegija – totalna oduzetost svih estremiteta i procena lekara da postoji samo 1 odsto šanse da će Milica ikada moći da pomeri bilo koji mišić.

“Nisam ni bila svesna kakva je bila težina moje povrede i kakvo će biti moje dalje stanje. Shvatila sam da imam dve opcije – da se borim ili da ostatak svog života provedem u krevetu”, priča Milica.

Mlada devojka je odlučila da pobije procene i nakon brojnih tretmana matičnim ćelijama u Rusiji, odlazi u Ameriku u rehabilitacioni centar gde ponovo pravi svoj prvi korak. Upravo je zato po povratku u Srbiju odlučila da će otvoriti jedan takav centar za sebe i sve one kojima je potreban.

Koliko je ova devojka optimistična i hrabra svedoči podatak da je svoje iskustvo iskoristila da osnaži druge, pa je otvorila svoj blog “Izaberi da živiš”.

Pogledajte prilog o ovoj neverovatno hrabroj mladoj dami.

Žiro račun za uplate iz inostranstva: COBADEFF COMMERZBANK AG FRANKFURT AM MAIN, GERMANY Account with institution: KOBBRSBG KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD, Svetog Save 14,11000 Belgrade, Republic of Serbia RS35205903101195908964 MILICA KNEZEVIC PETRA SKUNDRICA 28 Cestereg, Republic of Serbia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.