Darko Elez: Planirao sam da ubijem Mandića

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 06.Sep.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Elez: Planirao sam da ubijem Mandića

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Darko Elez priznao je policiji Srbije nekoliko ubistava čiji je bio nalogodavac, kao i da je pripremao likvidaciju načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zorana Mandića, rekao je za "Glas Srpske" izvor blizak istražnim organima Srbije. "Darko Elez se slomio iznenada i počeo da priča. Priznao je kako su ubijali, koga, po čijim nalozima. Rekao je da je pripremao ubistvo načelnika policije u Palama Zorana Mandića koji im je zadavao >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << mnogo problema", rekao je izvor blizak istrazi za sutrašnje izdanje "Glasa Srpske".
Protiv tridesetdvogodišnjeg Darka Eleza i još pet pripadnika njegove grupe srpsko Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal u decembru prošle godine podiglo je optužnicu u kojoj ih tereti za zločinačko udruživanje, prodaju droge, iznudu, podstrekivanje na ubistvo, skrivanje počinioca krivičnih djela i falsifikovanje dokumenta.
Elez se tereti kao organizator grupe za zločinačko udruživanje, dok se za isto djelo kao pripadnici terete Vladimir Pandurević iz Sarajeva, Vaso Ljubibratić iz Trebinja, Branko Đurić iz Zvornika, Slobodan Pjevac iz Karlovaca i Aleksandar Lučić iz Trebinja, uhapšen u Hrvatskoj, dok su ostali uhapšeni u Srbiji u septembru 2009.
Elez i u BiH ima veliki kriminalni dosije, a policija Republike Srpske sumnjiči ga za nekoliko ubistava u kojima su žrtve uglavnom bili ljudi bliski njegovom kumu Đorđu Ždrali i vođi grupe sa kojim je njegov klan u sukobu proteklih godina. Dovodi se i u vezu sa nekoliko neuspješnih atentata na Ždralu, kojeg je Sud BiH nedavno osudio na 20 godina zatvora za ubistvo Ljubiše Savića Mauzera.
 

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Elez priznao da je planirao ubistvo načelnika Mandića

Izvor: RSplaneta.com, 06.Sep.2010

Vođa kriminalne grupe iz Istočnog Sarajeva Darko Elez priznao je policiji Republike Srbije nekoliko ubistava čiji je bio nalogodavac, kao i to da je pripremao likvidaciju načelnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zorana Mandića, rekao je "Glasu Srpske" izvor blizak istražnim organima...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.