Danska: Pritvor za trećeg pomagača

Izvor: B92, 28.Feb.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska: Pritvor za trećeg pomagača

Osumnjičenom za pomaganje naoružanom napadaču koji je ubio dve osobe u Kopenhagenu, određen je pritvor u trajanju od 26 dana, saopštili su zvaničnici.

On je treća osoba koja je uhapšena u ovom slučaju, pod sumnjom da je snabdeo napadača Omara El-Huseina prslukom neprobojnim na metke, preneo je AP.

Mladić (18), čije ime prema nalogu suda ne sme da bude objavljeno, navodno je mlađi brat El-Huseina, koji je ubio danskog filmskog režisera, koji je prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << debati o slobodi govora 14. februara u Kopenhagenu.

Narednog dana, El-Husein je ubio Jevrejina, volontera na obezbeđenju sinagoge u danskoj prestonici, a ubijen je u akciji policije ubrzo zatim.

U dva napada ranjeno je pet policajaca.

Još dve osobe se nalaze u pritvoru zbog pomaganja El-Huseinu.

Svi oni moraju da budu oslobođeni 26. marta, ukoliko im sud ne produži pritvor, navela je američka agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pritvor za trećeg pomagača napadača u Danskoj

Izvor: Blic, 28.Feb.2015

Muškarcu, osumnjičenom za pomaganje naoružanom napadaču koji je ubio dve osobe u Kopenhagenu, danas je određen pritvor u trajanju od 26 dana, saopštili su zvaničnici...On je treća osoba koja je uhapšena u ovom slučaju, pod sumnjom da je snabdeo napadača Omara el Huseina prslukom neprobojnim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.