Danica Popović dobitnica Osvajanja slobode

Izvor: Mondo, 23.Sep.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Popović dobitnica Osvajanja slobode

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Beogradu Danica Popović dobitnica je 14. nagrade "Osvajanje slobode" koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević-Tasić", saopšteno je danas iz tog Fonda.

Foto: Screenshot Youtube

Nagrada će biti uručena 24. septembra, na dan kada su građani pre 14 godina na izborima smenili režim Slobodana Miloševića.

Danici Popović nagradu će uručiti novinarka Brankica Stanković, prošlogodišnja dobitnica nagrade i predsednica žirija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Nagrada "Osvajanje slobode" dodeljuje se ženi koja se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, pravne države, demokratije i tolerancije u društvu.

Fond "Maja Maršićević Tasić" osnovan je 2001. godine radi očuvanja uspomene na Maju Maršićević-Tasić, političarku i novinarku, koja je svojim dugogodišnjim radom doprinela demokratskim promenama u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.