Srbija na +40C, od četvrtka hladnije za 10 stepeni

Izvor: B92, 11.Jul.2017, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na +40C, od četvrtka hladnije za 10 stepeni

U Srbiji će tokom dana biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, s temperaturom do 40 stepeni, saopštio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Uveče i tokom noći, uglavnom u severnim krajevima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom.

Duvaće slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće od 17 do 25 stepeni, a najviša dnevna od 35 do 40 stepeni.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz slab do umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko 25, a najviša dnevna oko 38 stepeni.

Očekuje se da meteorološka situacija bude nepovolјna za sve hronično obolele i osetlјive osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima i osobama sa disajnim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolјa, razdražlјivost i poremećaj sna.

RHMZ je u ponedeljak objavio "crveni meteoalarm" za područje cele Srbije, a upozorenje će biti na snazi na jugu zemlje i u sredu.

Zahlađenje se očekuje u četvrtak, kada bi maksimalna temperatura trebalo da bude ispod 30 stepeni, a slično vreme uz padavine i oblačnost se očekuje i do kraja nedelje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.