Danas suvo i toplije, temperatura do osam stepeni

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2015, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas suvo i toplije, temperatura do osam stepeni

U Srbiji će danas biti suvo i u većini mesta toplije vreme, uz delimično razvedravanje, a najviša dnevna temperatura iznosiće od četiri do osam stepeni.

Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, jutro će biti oblačno sa slabim mrazem, po kotlinama maglovito, a jutarnja temperatura vazduha iznosiće od minus tri do nula stepeni.

Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne i krajem dana u pojačanju, naročito u košavskom području.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
I u Beogradu će danas ujutro biti oblačno sa slabim mrazem, a tokom dana očekuje se suvo i toplije vreme, uz delimično razvedravanje.

Vetar će biti slab i umeren južni i jugoistočni, posle podne i krajem dana u pojačanju.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće oko nule, a najviša dnevna oko sedam stepeni.

U upozorenju za područje Srbije do 31. januara najavljeno je da se u petak u planinskim predelima i košavskom području očekuje jak južni i jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine, oko 24 metra u sekundi, a u planinama naglo otapanje snežnog pokrivača.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 5. februara, u petak biti relativno toplo i vetrovito vreme, uz postepeno povećavanje oblačnosti koja će posle podne, uveče i tokom noći mestimično usloviti kišu, a u višim planinama sneg.

Vetar će biti južni i jugoistočni umeren i jak, u košavskom području i planinskim predelima sa udarima olujne jačine.

Za dane vikenda očekuje se svežije vreme, u subotu mestimično sa kišom, u planinama sa snegom, a u nedelju uglavnom suvo vreme.

Vetar će biti u slabljenju i kratkotrajno u skretanju na severozapadni. Od nedelje do kraja perioda biće promenljivo vreme sa čestom pojavom padavina, kiše i snega.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.