Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2015, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas prve sjednice novog saziva Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH

Radno – konsultativni sastanak novog saziva Vijeća ministara (VM) Bosne i Hercegovine najavljen je za danas u Sarajevu. Biće to prilika za međusobno upoznavanje ministara, te za dogovor o programu rada.

Iz VM je saopćeno da se današnji sastanak voditi predsjedavajući Denis Zvizdić. On je jučer izjavio kako će prva zvanična sjednica ministarskog vijeća biti održana u narednim danima.

Zvizdić nakon potvrđivanja imenovanja rekao je da će prvi zadatak Vijeća ministara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << BiH biti izrada socio – ekonomske reformske agende i prateće aktivnosti kao što su program rada, budžet institucija BiH, priprema za realiziranje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te početak rada na definiranju efikasnijeg mehanizma koordinacije.

On je najavio da će prvih 100 dana rada Vijeće ministara BiH “potrošiti” na utvrđivanje programa rada i realiziranje svih programskih ciljeva i aktivnosti koje je naveo u ekspozeu, odnosno iniciranje tih aktivnosti.

Danas je zakazana i prva redovita sjednica novog saziva Vlade Federacije BiH. Premijer Fadil Novalić najavio je kako će ministrima predstaviti planirani program rada. Na dnevnom redu bit će i imenovanje vladinih povjerenstava.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Počela prva sjednica Vlade Federacije BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2015

U Sarajevu je počela prva redovna sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine čijem su početku, uz sve članove Vlade, prisustvovali predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Federacije BiH Melika Mahmutbegović i Milan Dunović...Inače, na ovoj sjednici Vlada FBiH će biti upoznata...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.