Danas presuda Oliveru Duliću

Izvor: B92, 12.Jul.2017, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas presuda Oliveru Duliću

Beograd -- Presuda nekadašnjem ministru za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje Oliveru Duliću biće izrečena u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest.

Pored Dulića, presuda će biti izrečena i njegovom zameniku Nebojši Janjiću i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku.

Prema optužnici oni se terete da su 2009. godine izdali lokacijske i građevinske dozvole >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za postavljanje mreže optičkih kablova na državnim putevima preduzeću "Nuba invest" iako ta slovenačka firma nije imala neophodnu dokumentaciju i na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od preko osam miliona dinara.

Optuženi su tokom postupka negirali krivicu.

Suđenje je počelo u junu 2015. godine, a istraga u septembru 2012. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas presuda nekadašnjem ministru Oliveru Duliću zbog zloupotrebe službenog položaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2017

Pored Dulića, presuda će biti izrečena i njegovom tadašnjem zameniku Nebojši Janjiću, kao i direktoru "Puteva Srbije" Zoranu Drobnjaku..Specijalni sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu nekadašnjem ministru Oliveru Duliću i još dvojici optuženih za zlupotrebu službenog položaja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Oliver Dulić proglašen krivim, kazna tri i po godine

Izvor: B92, 12.Jul.2017

Beograd -- Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim pred Specijalnim sudom u Beogradu za zloupotrebu položaja...Dulić je optužen da je zloupotrebio položaj prilikom izdavanja dozvola preduzeću Nuba invest i izrečena mu je nepravnosnažna kazna od tri godine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.