Danas poskupljuje gas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2014, 02:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas poskupljuje gas

Gas za domaćinstva i privredu u Srbiji poskupeće od danas između 1,1 i 1,4 odsto tako da će nova cena u proseku biti 42,3 dinara po kubnom metru, bez poreza na dodatu vrrednost (PDV).

Prema navodima Agencije za energetiku Srbije, nova cena gasa za domaćinstva biće 45,4 dinara (bez PDV) tako da će prosečan godišnji račun biti oko 44.000 dinara (sa PDV-om).

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na nove cene prirodnog gasa za javno snabdevanje za sva 33 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << javna snabdevača gasa.

Regulisana cena gasa se menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

Poslednja promena cene gasa u Srbiji bila je 1. decembra 2013. kada je taj energent pojeftinio u proseku između 2,7 i 3,5 odsto, na 41,8 dinara po kubnom metru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.